Fórum o tramvajové trati MSTS MHD OLOMOUC -

**********Svůj dotaz zařaďte prosím do nějakého již vytvořeného tématu, nová témata a nepodepsané příspěvky budou kvůli přehlednosti smazána!**********

Fórum o tramvajové trati MSTS MHD OLOMOUC -> 7. O trati - dotazy, pochvaly, návrhy na aktivity atp. - psát mohou i neregistrovaní -> Dotazy k trati

První | Předchozí | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 | Další | Poslední

  1. liborvymola
    Uživatel

    Věk: 20
    Založeno: 23. 12. 2008 15.05
    Příspěvků: 24
    # 4. 1. 2009 18.43 | Odpovědět Windows XP MSIE 7.0
    Asi to sem nepatří ale fakt se Jendo chystáš na BRNO? Já bych byl moc rád a taďka taky takže kdyby jo, tak už se moooooooc těšíííííím!!!!!!!!!!!!
  2. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 4. 1. 2009 20.38 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.5
    liborvymola napsal:
    Asi to sem nepatří ale fakt se Jendo chystáš na BRNO? Já bych byl moc rád a taďka taky takže kdyby jotak už se moooooooc těšíííííím!!!!!!!!!!!!
    Brno bych taky bral . Snad časem, ale dřív jak v červnu se tím zabývat nebudu...Ale neboj, něco už mám, takže uvidíme. Pokud dám dohromady team lidí, co na tom budou makat (fotit domy, natáčet videa, stavět domy do MSTS atd, tak se do toho dám...ale teď určitě ne...


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  3. brejlobara
    Neregistrovaný
    # 6. 1. 2009 17.11 | problém s tratí | Odpovědět Windows XP MSIE 7.0
    Ahojky Jendo,dnes mě došla OLOMOUC ale,když jsem ji nainstaloval tak se mně msts normálně spustí,ale když zapnu trať tak mně to asi v polovině načítání spadne nevíš proč?
    P.S. používám x track+msts bin 1.8.
  4. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 6. 1. 2009 19.14 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.5
    brejlobara napsal:
    Ahojky Jendo,dnes mě došla OLOMOUC ale,když jsem ji nainstaloval tak se mně msts normálně spustí,ale když zapnu trať tak mně to asi v polovině načítání spadne nevíš proč?P.S. používám x track+msts bin 1.8.
    Uáááh, a opravdu jsi správně nahrál GLOBAL z DVD MSTS OLOMOUC? Všem ostatním to funguje, máš stejnou verzi, tak to zkotroluj, zda je vše tak, jak má.


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  5. petr95
    Uživatel

    Věk: 22
    Založeno: 29. 11. 2008 16.39
    Příspěvků: 139
    # 9. 1. 2009 23.48 | Odpovědět Windows XP Opera 9.62
    Přišel jsem na jednu zvláštnost a to že když jedu přes Tržnici tak nějak nefunguje dispečer.Jel jsem 70KM/H a nic mi to nenapsalo
  6. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 10. 1. 2009 9.21 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.5
    petr95 napsal:
    Přišel jsem na jednu zvláštnost a to že když jedu přes Tržnici tak nějak nefunguje dispečer.Jel jsem 70KM/H a nic mi to nenapsalo
    No tak to buď rád ne??? Nejspíš šlo o nějakou nedělní linku, někde prostě nastavený není....


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  7. lukasek
    Uživatel

    avatar
    Věk: 19
    Založeno: 2. 12. 2008 19.08
    Příspěvků: 35
    # 14. 1. 2009 20.34 | Odpovědět Windows Vista Firefox 3.0.5
    jde napojit tramvaj k tramvaji ???
  8. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 14. 1. 2009 21.59 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.5
    lukasek napsal:
    jde napojit tramvaj k tramvaji ???
    No jasně...viz aktivita linky 6


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  9. pavelw1
    Uživatel

    Věk: 22
    Založeno: 30. 11. 2008 17.45
    Příspěvků: 19
    # 21. 1. 2009 17.47 | notebook | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.5
    nejde mi menit nadpisi a otevorat dvere, jak jsi mam zmenit numerickou klavsenici?
  10. kloda
    Moderátor

    Věk: 29
    Založeno: 25. 12. 2008 23.14
    Příspěvků: 35
    # 21. 1. 2009 22.46 | Odpovědět Windows XP MSIE 6.0
    pavelw1 napsal:
    nejde mi menit nadpisi a otevorat dvere, jak jsi mam zmenit numerickou klavsenici?
    já mám na notebooku tlačítka FN+NUM-LOCK takto to tam bývá,záleží co máš za typ ale
  11. pavelw1
    Uživatel

    Věk: 22
    Založeno: 30. 11. 2008 17.45
    Příspěvků: 19
    # 22. 1. 2009 15.12 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.5
    kloda napsal:
    já mám na notebooku tlačítka FN+NUM-LOCK takto to tam bývá,záleží co máš za typ ale

    muj notebook je od www.apple.cz a typ macbook
  12. kloda
    Moderátor

    Věk: 29
    Založeno: 25. 12. 2008 23.14
    Příspěvků: 35
    # 22. 1. 2009 20.05 | Odpovědět Windows XP MSIE 6.0
    tak se koukni do návodu co u něj máš ne??? .třeba někdo poradí jinak,ale nakaždým noteboku musí ta numerická jít přepnout
  13. pavelw1
    Uživatel

    Věk: 22
    Založeno: 30. 11. 2008 17.45
    Příspěvků: 19
    # 22. 1. 2009 20.12 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.5
    kdzy mi reknes jak se to prepina do numeriky, tak to snad zvladnu
  14. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 24. 1. 2009 23.15 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.5
    pavelw1 napsal:
    kdzy mi reknes jak se to prepina do numeriky, tak to snad zvladnu
    Jojda chlape, jak máme vědět, jak se zrovna na tvém notebooku přepíná numerická klávesnice. Já to mám taky FN+Numlock. Opravdu se stačí podívat do návodu k notebooku...


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  15. lukasek
    Uživatel

    avatar
    Věk: 19
    Založeno: 2. 12. 2008 19.08
    Příspěvků: 35
    # 30. 1. 2009 10.42 | Odpovědět Windows Vista Firefox 3.0.5
    Dáte do msts mhd olomouc také kloubové vario???
  16. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 30. 1. 2009 11.49 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.5
    lukasek napsal:
    Dáte do msts mhd olomouc také kloubové vario???
    Kloubové Vario zatím není, ani já jsem s ním ještě nejel, až mi jej autor pošle a dovolí jej uveřejnit, bude k mání. Kdy to bude?? To se mě neptejte, nejsem jasnovidec.


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  17. petr95
    Uživatel

    Věk: 22
    Založeno: 29. 11. 2008 16.39
    Příspěvků: 139
    # 30. 1. 2009 17.54 | Odpovědět Windows Vista Opera 9.60
    mstsolomouc napsal:
    Kloubové Vario zatím není, ani já jsem s ním ještě nejel, až mi jej autor pošle a dovolí jej uveřejnit,bude k mání. Kdy to bude???

    Už se těšim až bude ke stažení.Autorovi přeji hodně štěstí při modelování
  18. Intouro
    Uživatel

    Věk: 22
    Založeno: 20. 12. 2008 10.50
    Příspěvků: 60
    # 2. 2. 2009 19.40 | Odpovědět Windows XP MSIE 6.0
    Chtěl bych se zeptat , jelikož nejsem z Olomouce a neznám to , jak to tam chodí. Když klasický řidič tramvaje v Olomouci má zaučení na T3 , Varia , Astry a Tria , je povinné i zaučení na Ringhoffera , nebo je to automaticky ? V třeba u nás v Jihlavě jezdí s nejmodernějšími Citelisy jen pár řidičů , kteří mají danný vůz přidělený , a jiní na to zaučení napotřebují. Chtěl bych se zeptat , zda tyto historické jízdy s Ringhofferem prostě jezdí řidiči všichni , a nebo jen vyvolení , kteří na to jsou zaučeni ?????

    Tramvaje T3 - to pravé tramvajové
  19. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 2. 2. 2009 20.50 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.5
    Intouro napsal:
    ...Chtěl bych se zeptat , zda tyto historické jízdy s Ringhofferem prostě jezdí řidiči všichni , a nebo jen vyvolení , kteří na to jsou zaučeni ?????
    Ringhofferka mohou šéfovat jen ti, co mají platné osvědčení a proškolení, ostatní tramvaje řídí všichni všechny, nemají přiděleny vozy, to by se v tak malé vozovně těžko ošéfovalo a taky mají někdy "trhačky" kdy střídá třeba 5 řidičů, vždy odjede jedno kolo a pak mu spoj zase předá a jde na další vůz, takto vystřídá např. všechny 4 typy tramvají...


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  20. 1061-001
    Neregistrovaný
    # 1. 3. 2009 8.47 | English Version | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.6
    Hello!

    I would like to ask about the english version of the route. On the page there is, that it will be worked out in February. It is now the end of the month, and I really would like to have the route, so I would like to ask that question, which everyone hate: When will the route avaliable? (sorry, but I'm really impatient, because I love your route and trams )

    Thanks for the answer,
    1061-001
  21. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 1. 3. 2009 10.27 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.6
    1061-001 napsal:
    Hello!I would like to ask about the english version of the route. On the page there is, that it will be worked out in February. It is now the end of the month, and I really would like to have the route, so I would like to ask that question, which everyone hate: When will the route avaliable? (sorry, but I'm really impatient, because I love your route and trams )Thanks for the answer,

    Hallo,
    Currently we work on an english version of the route. It will be finished by the end of next month, probably. After that you will be able to order the route on this site: http://msts-olomouc1.webovastranka.cz/page/FORMULAR (by the "order form").Bye, thank you for your interest. JendaMSTS.


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  22. rysanek.kubca
    Uživatel

    avatar
    Věk: 23
    Založeno: 30. 11. 2008 10.50
    Příspěvků: 45
    # 11. 3. 2009 16.48 | Nádraží | Odpovědět Windows XP MSIE 7.0
    Ahoj Jendo, víš, jak má být teď nový nádraží. Že tramvaje, co pojedou z centra budou moct jet před nádražím na tržnici......Jen se chci zeptat, jestli pak uděláš nějakou aktualizaci, aby to vypadalo stejně ......?
  23. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 11. 3. 2009 17.29 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.7
    rysanek.kubca napsal:
    Ahoj Jendo, víš, jak má být teď nový nádraží. Že tramvaje, co pojedou z centra budou moct jet před nádražím na tržnici......Jen se chci zeptat, jestli pak uděláš nějakou aktualizaci, aby to vypadalo stejně ......?
    Čauky, neplánuji trať kolejově jakkoliv předělávat. Jakýkoliv zásah do kolejí znamená předělat všech 21 aktivit a to kompletně a navíc zásahy do kolejí nejsou to pravé ořechové...celá olomouc by se mohla zhroutit. Ať se vám to líbí nebo ne, stav kolejí prostě bude k roku 2008 .


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  24. Standa
    Neregistrovaný
    # 13. 3. 2009 19.15 | Výhybky | Odpovědět Windows XP MSIE 7.0
    Ahoj. Napřed mi šla hra bez problémů, ale teď ,když chci přehodit výhybku, tak se mi hra zasekne a musím restartovat PC. Dělá mi to u všech tramvají a tratí. Co se s tím dá dělat? Dík
  25. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 13. 3. 2009 19.39 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.7
    Standa napsal:
    Ahoj. Napřed mi šla hra bez problémů, ale teď ,když chci přehodit výhybku, tak se mi hra zasekne a musím restartovat PC. Dělá mi to u všech tramvají a tratí. Co se s tím dá dělat? Dík
    Nepřehazovat výhybky! Jen pokud jsi v aktivitě k tomu vyzván. Ve volné jízdě se řiď doporučením v souboru READ ME MSTS MHD OLOMOUC.pdf na první straně.


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  26. AwS
    Neregistrovaný
    # 13. 3. 2009 22.23 | Odpovědět Windows Vista Firefox 3.0.7
    Zdravim. Jsem prijemne prekvapeny praci autora MSTS MHD Olomouc. A to jak po strance verohodnostni trati, tak toho jak si poradil se simulatorem z roku priblizne 2001. Mel bych jenom dve pripominky k mestu (nevim do jake rubriky to mam zaradit): 1. Jestli by slo vymenit texturu budovy hlavniho nadrazi za realnou. 2. Jestli by slo zesilit silnici (treba umazanim budov smerem na sibenik at se nehybe s kolejemi) na krizovatce tr.miru-prazska. Silne mi ta cesta pripomina vjezd do garaze a ne dvouproudovou silnici v obou smerech. Diky a jeste jednou chvalim.
  27. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 13. 3. 2009 22.44 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.7
    AwS napsal:
    1. Jestli by slo vymenit texturu budovy hlavniho nadrazi za realnou.
    Texturu měnit nebudu (toto nádarží tam je dané schválně, doufal jsem, že se najde modelář, co udělá přesnou budovu a taky že to vyšlo ), momentálně se pracuje na věrné budově, takže časem snad přibude přesná budova HN.
    AwS napsal:
    2. Jestli by slo zesilit silnici (treba umazanim budov smerem na sibenik at se nehybe s kolejemi) na krizovatce tr.miru-prazska
    Možná časem.


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  28. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 14. 3. 2009 12.05 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.7
    Tak jsem koukal na tu křižovatku a bohužel je tam nějaký error v silnicích, takže s tím nebudu hýbat. Alespoň jsem přidal 2 řady vozidel, aby to vypadalo jako hustý provoz. Budete se s tím muset spokojiti, myslím, že to není zase takový problém...


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  29. RadimF
    Neregistrovaný
    # 15. 3. 2009 18.55 | dobírka | Odpovědět Windows XP Opera 9.63
    Zdravím,chtěl bych se autora zeptat kdy se bude trat znovu moct objednat na dobírku.
  30. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 15. 3. 2009 20.40 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.7
    RadimF napsal:
    Zdravím,chtěl bych se autora zeptat kdy se bude trat znovu moct objednat na dobírku.
    Zdravím, jak je psané na webu, zatím není datum známo. Dík za pochopení.


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  31. vokyc
    Neregistrovaný
    # 21. 3. 2009 20.08 | TRAT | Odpovědět Windows XP Opera 9.62
    Ahoj včera jsem si objednal tuto trat a ještě mi nepřišel na email email o tom že sem si to objednal můžu se zeptat proč?? a jesli mi trat vůbec příde??

    s podravem vokyc
  32. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 21. 3. 2009 20.52 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.7
    vokyc napsal:
    Ahoj včera jsem si objednal tuto trat a ještě mi nepřišel na email email o tom že sem si to objednal...
    Viz zde:


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  33. vokyc
    Neregistrovaný
    # 22. 3. 2009 14.20 | Odpovědět Windows XP Opera 9.62
    jo aha tak to sorry toho jsem si nevišm a dneska mi ten email přišel takže je to v pohodě a ještě jednou sorryy
  34. petr95
    Uživatel

    Věk: 22
    Založeno: 29. 11. 2008 16.39
    Příspěvků: 139
    # 31. 3. 2009 22.05 | objektu | Odpovědět Windows Vista Opera 9.63
    Mám otázečku ohledně MSTS Olomouc

    Kolik je celkem objektů v MSTS Olomouc???
  35. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 2. 4. 2009 16.00 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.8
    petr95 napsal:
    Kolik je celkem objektů v MSTS Olomouc???
    Nevím jak je to myšleno, ale v herním čtverci je nejvíce 1800 objektů. MSTS Bin sice dovoluje 2200 ale už tak je 1800 až moc. Trať by většině hráčů cukala ještě víc jak teď a načítala by se dost dlouho (zde už moc nezáleží na výkonu PC). A navíc každá úprava ve čtverci, kde je tolik objektů je děsně náročná, stačí kliknutí na nepravou silnici a vše je smazáno...Naproti tomu v Ostravě je nejvíce kolem 800-900 objektů. Ta byla stavěná bez Binu.


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  36. kuba
    Neregistrovaný
    # 2. 4. 2009 20.39 | Odpovědět Windows XP MSIE 7.0
    jendo, kdy asi bude 5.aktualizace? ptam se ze zevdavosti a ne z nedockavosti....i kdyz uz se moc tesim na tu astru
  37. petr95
    Uživatel

    Věk: 22
    Založeno: 29. 11. 2008 16.39
    Příspěvků: 139
    # 2. 4. 2009 20.49 | Odpovědět Windows Vista Opera 9.63
    mstsolomouc napsal:
    Kolik je celkem objektů v MSTS Olomouc??? Nevím jak je to myšleno

    Já myslel kolik je celkem v MSTS Olomouc objektů
  38. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 3. 4. 2009 0.05 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.8
    kuba napsal:
    jendo, kdy asi bude 5.aktualizace? ptam se ze zevdavosti a ne z nedockavosti....i kdyz uz se moc tesim na tu astru
    Ted jsem poslal Astru na posouzeni, tak uvidime. Jinak 5. aktualizaci plánuju vydat do června víc zatím fakt neřeknu, ale můžete se těšit na 3-4 nové aktivity...
    petr95 napsal:
    Já myslel kolik je celkem v MSTS Olomouc objektů
    Nevím, takovou blbost jsem nikdy neřešil. Si to spočítej :-D


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  39. Tomáš hvránek
    Neregistrovaný
    # 6. 4. 2009 20.03 | Koupě trati | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.8
    Dobrý den,
    včera jsem si objednal trať.Chci se jen zeptat jestli je možný ten osobní odběr v BrněM
  40. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 6. 4. 2009 20.21 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.8
    Tomáš hvránek napsal:
    Dobrý den,včera jsem si objednal trať.Chci se jen zeptat jestli je možný ten osobní odběr v BrněM
    Jasně, do 5 dnů vám přijde potvrzení. Dík za pochopení.


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!

První | Předchozí | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 | Další | Poslední

Fórum o tramvajové trati MSTS MHD OLOMOUC -> 7. O trati - dotazy, pochvaly, návrhy na aktivity atp. - psát mohou i neregistrovaní -> Dotazy k trati


Tagy:


Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo šestset osmdesát dva:
*1**2**3**4**5**6**7**8**9**10**11**12**13**14**15**16**17**18**19**20**21**22*

Přihlášení: Login Heslo