Fórum o tramvajové trati MSTS MHD OLOMOUC -

**********Svůj dotaz zařaďte prosím do nějakého již vytvořeného tématu, nová témata a nepodepsané příspěvky budou kvůli přehlednosti smazána!**********

Fórum o tramvajové trati MSTS MHD OLOMOUC -> 7. O trati - dotazy, pochvaly, návrhy na aktivity atp. - psát mohou i neregistrovaní -> Dotazy k trati

První | Předchozí | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 | Další | Poslední

  1. JirkaMSTS
    Uživatel

    Věk: 26
    Založeno: 15. 1. 2009 20.14
    Příspěvků: 31
    # 13. 7. 2009 8.57 | Max. RELE | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.8
    T3R.P 147 napsal:
    Sice to tlacitko ve hre neni ale co ma znamenat max. rele


    Pokud se nepletu, tak MR je nadproudová a zkratová ochrana.
    Zkus si to naspat na seznam či google, je tam mnoho článků.

    A pokud vím, tak tlačítko v tramvajích není, ono to má jen kontrolku:

    Viz ODKAZ

    (na přístrojovce v pravo nahoře 2 kontrolka-to snad už přečteš).

    T3 REKO - nemá chybu, ty zvuky a modely jsou opravdu skvělé.
    Ale neměli bychom opomenout i klasiku.
  2. T3R.P 147
    Neregistrovaný
    # 13. 7. 2009 14.00 | RE: Max. RELE | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.11
    Díky já jsem totiž u nás v Ostravě stál za kabinou jela nejaká divná tramvaj 787 nebo tak nejak měla ješte vedle dveří plexisklo ne jak ted laminat no a tak to tam šlo všechno vidět
  3. JirkaMSTS
    Uživatel

    Věk: 26
    Založeno: 15. 1. 2009 20.14
    Příspěvků: 31
    # 13. 7. 2009 16.12 | RE: RE: Max. RELE | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.8
    T3R.P 147 napsal:
    Díky já jsem totiž u nás v Ostravě stál za kabinou...


    I já jsem zvědavý.
    To víš, nejsem z města a navíc mě tyto věci+autobusy velmi zajímají.

    T3 REKO - nemá chybu, ty zvuky a modely jsou opravdu skvělé.
    Ale neměli bychom opomenout i klasiku.
  4. T3R.P 147
    Neregistrovaný
    # 14. 7. 2009 8.13 | RE: Max. RELE | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.11
    No mě sice zajímají více Autobusy a hlavně SOR a naše c 934 OVZ 93-43 kterou dali z prerova do ovy kde bydli segra a jezdi s ni ted do prace takze nahoda jak neco a aby toho nebylo malo tak s ni jezdi jeji soused, ale jak prijdu k PC tak jde vse stranou a jde jen MSTS OL Neboj ja jsem taky z vesnice blízko tratě 303 asi 5,45 KM od zastávky Rajnochovice
  5. dominik
    Neregistrovaný
    # 19. 7. 2009 17.49 | spuštění | Odpovědět Windows XP MSIE 6.0
    Ahoj Jendo,mohl bych se tě prosím tě zeptat jak se ta hra má spustit?přetáhl jsem všechno a když kliknu na microsoft train simulator aby se to spustilo objeví se mi tam vlaky a né tramvaje.
  6. dominik
    Neregistrovaný
    # 19. 7. 2009 18.46 | tramvaje | Odpovědět Windows XP MSIE 6.0
    Jendo ted jsem si četl forum a bylo tam psáno že není slyšet zvuk u zavírání a otevírání dveří je to tak??
  7. JirkaMSTS
    Uživatel

    Věk: 26
    Založeno: 15. 1. 2009 20.14
    Příspěvků: 31
    # 19. 7. 2009 18.58 | RE: tramvaje | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.8
    dominik napsal:
    ... není slyšet zvuk u zavírání a otevírání dveří je to tak??


    Sice Jenda nejsem, ale s tím zvukem při O a Z dveří je to pravda.
    On MSTS Bin to ještě neumí.
    Ale vím to, že pokud si pustíš jinou tramvaj (jako je např. v Ostravě), která není na MSTS Bin stavěná a otvírají se dveře P (stažením pantografu), tak tam zvuk je.

    Jinak se spuštěním olomoucké trati se koukni do rubriky INSTALACE TRATĚ.
    Tam je vše podrobně vysvětleno.

    Ale když říkáš, že tam máš vlaky, tak mě napadá: když si hru zapneš, tak musíš v seznamu tratí vybrat OLOMOUC.

    Kdyžtak mě Jenda nebo někdo jiný doplní.

    T3 REKO - nemá chybu, ty zvuky a modely jsou opravdu skvělé.
    Ale neměli bychom opomenout i klasiku.
  8. Intouro
    Uživatel

    Věk: 22
    Založeno: 20. 12. 2008 10.50
    Příspěvků: 60
    # 20. 7. 2009 9.38 | Odpovědět Windows XP MSIE 6.0
    Jeník tady momentálně není , takže to bude muset vyřešit někdo , kdo tady je .
    Instalace je vééélmi jednoduchá , na mě až primitivní :
    Základem je originál hra ( jestli nemáš originál , nemáme se o čem bavit ) , kterou nainstaluješ , potom oficiální update Microsoftu a až potom bin ( kdo to neumí nechť si objedná trať BP , tam to zvládně i důchodce ) , potom jde spíš o to , jak máš řešené soubory na discích , a jestli to máš na C nebo D , já to mám na D , takže jsem nekopíroval celé Program files , ale pouze Routes , Global ....
    Kdyby byly stále problémy , ozvi se na icq 460-826-891 a pořešíme to

    Upraveno: kloda 20.07.2009

    Tramvaje T3 - to pravé tramvajové
  9. dominik
    Neregistrovaný
    # 20. 7. 2009 13.06 | Odpovědět Windows XP MSIE 8.0
    Jirko já když si spustím olomouc a načítá se to tak to hodí chybu a nevím co dál píše to tam nějaký textury že jsou vadný prostě se tam objeví error poradíš mi??

  10. Neregistrovaný
    # 20. 7. 2009 13.08 | RE: | Odpovědět Windows XP MSIE 8.0
    Marku jak si přečteš mou zprávu na icq odepiš i když budu ofline
  11. pepa
    Neregistrovaný
    # 20. 7. 2009 13.25 | prosim | Odpovědět Windows XP Firefox 3.5.1
    da mi nekdo prosim linky na stahnuti MSTS olomouc?
  12. T3R.P 147
    Neregistrovaný
    # 20. 7. 2009 13.56 | da mi nekdo prosim linky na stahnuti MSTS olomouc? | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.11
    Ne nedá (asi) protože se s tím jenda dost piplal a ten kdo to přepaluje tak at se za sebe stydí
  13. T3R.P 147
    Neregistrovaný
    # 20. 7. 2009 13.57 | MSTS Plzeň | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.11
    Je možné že skončil projekt MSTS Plzen? když jsem se šel dnes podivat na webovky tak byly zrušeny
  14. pepa
    Neregistrovaný
    # 20. 7. 2009 13.57 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.5.1
    Ne nedá (asi) protože se s tím jenda dost piplal a ten kdo to přepaluje tak at se za sebe stydí .TOHLE BYLO NA MĚ???
  15. Rem
    Uživatel

    avatar
    Věk: 28
    Založeno: 24. 12. 2008 15.38
    Příspěvků: 158
    # 20. 7. 2009 16.11 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.11
    pepa napsal:
    TOHLE BYLO NA MĚ???


    Po takové otázce ti radím vůbec MSTS Olomouc nehrát, nestahovat, nepřepalovat. Bylo by to na tebe moc složité. Raději odsedni od PC a utíkej někam hoooodně pryč daleko, páč aspoň na ten internet by měli chodit lidé s IQ vetším, než je počet jeho zubů v tlamě.

    P.S. Ano tohle bylo NA TEBE!

    T3R.P 147 napsal:
    Je možné že skončil projekt MSTS Plzen? když jsem se šel dnes podivat na webovky tak byly zrušeny


    Áno! (Ne)překvapující že :)

    Zajímavosti nejen z MHD
  16. pepa
    Neregistrovaný
    # 20. 7. 2009 16.33 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.5.1
    prosim dej mi nejake linky na stazeni hry chcu si to zahrat

    Upraveno kloda: 20.07.09
    Link jsem ti napsal tady to ti musí stačit
  17. T3R.P 147
    Neregistrovaný
    # 20. 7. 2009 17.21 | da mi nekdo prosim linky na stahnuti MSTS olomouc? | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.11
    REM: Tož toto byla síla toto taková naivita ještě ve fótu oficialních stránek. Fakt mám dost
  18. kloda
    Moderátor

    Věk: 29
    Založeno: 25. 12. 2008 23.14
    Příspěvků: 35
    # 20. 7. 2009 17.54 | Odpovědět Windows XP MSIE 6.0
    koukám jak puk teda. to bude mit Jenda radost až to uvidí ale díky,je vidět, že jsme dobrá parta,umíme to pořešit i bez "ředitele"
  19. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 20. 7. 2009 18.56 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.11
    pepa napsal:
    prosim dej mi nejake linky na stazeni hry chcu si to zahrat
    Stahovat se dá cokoliv, třeba kalhoty, stahovat rolety se dají... myslím, že ti to kluci vysvětlili už dost jasně, díky za pochopení.


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  20. Intouro
    Uživatel

    Věk: 22
    Založeno: 20. 12. 2008 10.50
    Příspěvků: 60
    # 20. 7. 2009 19.03 | Odpovědět Windows XP MSIE 6.0
    pepa napsal:
    ... chcu si to zahrat ...

    Já bych chtěl hodinky s vodotryskem ... a taky za ně musím zaplatit ... ovšem ne 20 Kč ...
    PS : Neříkej mi , že nemáš 20 Kč Jestli ne , prohrabuj automaty na jízdenky a jednou na to nastřádáš

    Tramvaje T3 - to pravé tramvajové
  21. marek
    Neregistrovaný
    # 21. 7. 2009 17.10 | Odpovědět Windows XP MSIE 6.0
    Jirko newíš co mám dělat když nechcou nasoupit cestující jestli mám ujet a nechat je tam nebo čekat než nastoupí??
  22. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 21. 7. 2009 18.02 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.11
    marek napsal:
    Jirko newíš co mám dělat když nechcou nasoupit cestující jestli mám ujet a nechat je tam nebo čekat než nastoupí??
    cestující nastupují po stisknutí "Enter". Odpočítává se čas nástupu (podle toho, kolik jsem jich na danou zastávku v aktivitě nastavil a zda jedeš se solem nebo s dvojicí atd). Po nastoupení se tí ozve zvukový signál (pokud ti tedy JŘ dovoluje odjet). Vše je vysvětleno ve CVIČNÉ JÍZDĚ!!!


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  23. T3_R.P_147
    Uživatel

    avatar
    Věk: 22
    Založeno: 20. 7. 2009 21.07
    Příspěvků: 5
    # 21. 7. 2009 22.03 | SOR | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.11
    Jendo já bych ti mohl poslat textury cerveneho SORA ze vsech stran a modro- bílého jete ho vyfotím ze strany dveri a muzes z toho udelat model jinak kdyby jsi chtel zelenou fabiu nebo 120 taky muzu detailne nafotit Jo jeste T3R.P 147 je fakt moc vytizena ja na ni kdyz jsem 2x na przdninach v olomouci tak ji potkavam na 4 a o vikendech na 7 to je snad s hornbachem nejjhezčí a njepovedenější reklamy ještě je ale mozna predbehne Rpéčko "MORA"

    T3 R.P 147+ 155 Nejlepší souprava z celé Olomouce :-)
  24. T3R.P 147
    Neregistrovaný
    # 29. 7. 2009 18.31 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.12
    Jendo 152jka má reklamu?
  25. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 29. 7. 2009 18.53 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.12
    T3R.P 147 napsal:
    Jendo 152jka má reklamu?
    Jo, ale jelikož nějak nejezdí, tak ani nevím na co ta reklama je .


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  26. T3R.P 147
    Neregistrovaný
    # 30. 7. 2009 12.23 | CVR | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.12
    A bude se dělat reklama na baumax?
  27. Vlada211
    Uživatel

    Věk: 25
    Založeno: 13. 3. 2008 21.17
    Příspěvků: 27
    # 30. 7. 2009 22.05 | bude se dělat reklama na baumax? | Odpovědět Windows Vista MSIE 8.0
    Kdyz ji vytvoris, tak bude, Jenda taky musi nekdy odpocivat
  28. petr95
    Uživatel

    Věk: 22
    Založeno: 29. 11. 2008 16.39
    Příspěvků: 139
    # 30. 7. 2009 23.38 | Odpovědět Windows Vista Opera 9.63
    Vlada211 napsal:
    Jenda taky musi nekdy odpocivat

    Jo to teda musí. Třeba já nemám na MSTS chut už měsíc.
  29. meruna
    Uživatel

    avatar
    Věk: 21
    Založeno: 1. 7. 2009 16.42
    Příspěvků: 41
    # 9. 8. 2009 20.39 | Odpovědět Windows Vista MSIE 7.0
    Jendo je normální že když se setkají 2 tram v zatáče vykolejí mě se to dnes stalo dvakrát
  30. T3R.P 147
    Neregistrovaný
    # 9. 8. 2009 20.57 | aktualizace | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.13
    Jendo mozna se budes smat ale asi jsem neco nahral spatne a ted mi to dela na sloupech takovy ctverecky takze nz NH vidim baraky az nekde u flory atd je to divny i jak stoji zigulik u odstavne koleje jak se jede do vozovny taky je tm ctverec co tomu je prosim porad diky
  31. kloda
    Moderátor

    Věk: 29
    Založeno: 25. 12. 2008 23.14
    Příspěvků: 35
    # 9. 8. 2009 21.02 | Odpovědět Windows XP MSIE 6.0
    T3R.P 147 napsal:
    Jendo mozna se budes smat ale asi jsem neco nahral ....
    a zkusils spustit trat znovu???a psalo ti to nějakou chybu? oh, Jenda asi ví proč tu dnes není. to neni chyba tratě,ale prostě se to tak někdy v MSTS stane,vždycky když jsem to spustil znovu bylo to v pohodě.takže nedělat závěry hned po prvním spuštění lidi.
  32. T3R.P 147
    Neregistrovaný
    # 10. 8. 2009 7.02 | aktualizace | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.13
    Jojo tak uz je to OK ale divny bylo ze to delalo jen v te nove 4
  33. liborvymola
    Uživatel

    Věk: 19
    Založeno: 23. 12. 2008 15.05
    Příspěvků: 24
    # 26. 8. 2009 11.27 | Odpovědět Windows XP MSIE 8.0
    Dobrý den mohl by mi někdo z vás napsat přestávky na smyčkch u všech linek?
    Předem moc děkuji za odpověď.
  34. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 26. 8. 2009 12.21 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.13
    liborvymola napsal:
    Dobrý den mohl by mi někdo z vás napsat přestávky na smyčkch u všech linek?Předem moc děkuji za odpověď.

    Je to podle platných jízdních řádů od prosince 2008, takže v aktivitách u tratě se to může trochu lišit pač došlo k úpravám jízních dob a aktivity jsou dělané podle JŘ platných od prosince 2007. Víkendy z hlavy nevím, to si zjisti z idosu.
    Pauzy:
    Nová Ulice:
    linka 1: 9 minut - vnější kolej
    linka 4 a 6: 3 minuty - vnitřní kolej
    Neředín:
    linka 2: 5 minut - vnější kolej
    linka 7: 3 minuty - vnitřní kolej
    Fibichova:
    Linka 1: 4 minuty - vnější kolej
    Linka 2: 5 minut - vnitřní kolej
    Linka 6: 5 minut - vnější kolej
    Linka 7: 5 minut - vnitřní kolej
    Pavlovičky:
    Linka 4: 14 minut



    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  35. liborvymola
    Uživatel

    Věk: 19
    Založeno: 23. 12. 2008 15.05
    Příspěvků: 24
    # 26. 8. 2009 14.45 | Odpovědět Windows XP MSIE 8.0
    Moc dík.
  36. O..
    Neregistrovaný
    # 27. 8. 2009 15.00 | Jízda | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.10
    Mám takovej dotaz k technice jízdy... Jasně maximální povolená rychlost je 50km/h, ale jde mi o to jak se v Olomouci jezdí reálně? Opravdu tu rychlost řidiči dodržují? Dále kolik se jezdí třeba do toho oblouku před zastávkou Wolkerova? Díky za odpověď
  37. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 27. 8. 2009 21.58 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.13
    O.. napsal:
    Mám takovej dotaz k technice jízdy... Jasně maximální povolená rychlost je 50km/h, ale jde mi o to jak se v Olomouci jezdí reálně? Opravdu tu rychlost řidiči dodržují? Dále kolik se jezdí třeba do toho oblouku před zastávkou Wolkerova? Díky za odpověď
    Dobrý dotaz!
    Takže: v Olomouci se už vyskytuju přes 3 roky. Za tu dobu toho mám dost odpozorováno. 50 km/h je fakt povolena všude a fakt se dodržuje - (nejvíc jsem viděl jet 55 z Vejdovského na Envelopu), což na této trati není nic tragického... Odjezdy se od zprovoznění inteligentních zastávek také dodržují, pač lidé přesně teď ví, kdy tramvaj odjela... Do Oblouku před Wolkerovou se jezdí dle citu, já jezdím kolem 35 pač se pak už brzdí na zastávku. Já se vám prostě snažím v aktivitách dát najevo, jak to chodí, to že jste z Brna nebo Plzně zvyklý na rychlý jízdy je jen a jen vaše věc, stejně si pak jezdíte každý, jak chcete (viz videa na youtube ), mě prostě baví jezdit tak, jak to znám z reálu... 20 km/h na Denisove je ale svatá, tam nikdo fakt víc nejezdí, za tím si stojím....


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  38. Vlada211
    Uživatel

    Věk: 25
    Založeno: 13. 3. 2008 21.17
    Příspěvků: 27
    # 27. 8. 2009 22.13 | Odpovědět Windows Vista Firefox 3.5.2
    [/cite]to že jste z Brna nebo Plzně zvyklý na rychlý jízdy je jen a jen vaše věc[/cite] Jendo možná máš práwdu...V plzni jsou řidiři takový jezdí podle předpisu ae jsou tu taková prasata co jezdí jak dobytkové "cuk cuk" a nebo tací co si šlapnou na rychlost proto se do tramvají instaluji gps aby se vedelo kde tramvaje je a to nwm jak to máte vy v olomouci jestly to máte též přes gps
  39. O..
    Neregistrovaný
    # 27. 8. 2009 22.48 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.10
    Díky za odpověď Jendo. Já to chápu a musim se přiznat, že v každé aktivitě si na začátku testnu "co mi u tebe projde" a podle toho pak jezdím :) (Abych řekl pravdu nemam rád aktivity které končí po překročení rychlosti ) Ale i přesto že rychlost překračuju snažím se to nepřehánět.. 20 v Denisově taky dodržuju a ještě občas zpomaluju u stojících aut abych je neodřel Ale třeba když jedu z Pionýrské na Novou Ulici tak do toho kopce si aspoň 65km/h neodpustím
  40. Intouro
    Uživatel

    Věk: 22
    Založeno: 20. 12. 2008 10.50
    Příspěvků: 60
    # 27. 8. 2009 23.38 | Odpovědět Windows XP MSIE 6.0
    Bůhvíkdo napsal:
    Ale třeba když jedu z Pionýrské na Novou Ulici tak do toho kopce si aspoň 65km/h neodpustím

    65 km/h je maximálka u všech trolejbusů (nastaveno omezovačem ) . A na jakou rychlost mají tramvaje nastaven omezovač ????

    Tramvaje T3 - to pravé tramvajové

První | Předchozí | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 | Další | Poslední

Fórum o tramvajové trati MSTS MHD OLOMOUC -> 7. O trati - dotazy, pochvaly, návrhy na aktivity atp. - psát mohou i neregistrovaní -> Dotazy k trati


Tagy:


Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo třista sedmdesát jedna:
*1**2**3**4**5**6**7**8**9**10**11**12**13**14**15**16**17**18**19**20**21**22*

Přihlášení: Login Heslo