Fórum o tramvajové trati MSTS MHD OLOMOUC -

**********Svůj dotaz zařaďte prosím do nějakého již vytvořeného tématu, nová témata a nepodepsané příspěvky budou kvůli přehlednosti smazána!**********

Fórum o tramvajové trati MSTS MHD OLOMOUC -> 7. O trati - dotazy, pochvaly, návrhy na aktivity atp. - psát mohou i neregistrovaní -> Dotazy k trati

První | Předchozí | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 | Další

  1. petr95
    Uživatel

    Věk: 22
    Založeno: 29. 11. 2008 16.39
    Příspěvků: 139
    # 27. 8. 2009 23.57 | Odpovědět Windows XP Opera 9.62
    Intouro napsal:
    A na jakou rychlost mají tramvaje nastaven omezovač????

    Já tuším že T6A5 má na cca.74km/h JInak nevím.
  2. Vlada211
    Uživatel

    Věk: 25
    Založeno: 13. 3. 2008 21.17
    Příspěvků: 27
    # 28. 8. 2009 10.31 | Odpovědět Windows Vista Firefox 3.5.2
    Intouro napsal:
    Bůhvíkdo napsal: Ale třeba když jedu z Pionýrské na Novou Ulici tak do toho kopce si aspoň 65km/h neodpustím 65 km/h je maximálka u všech trolejbusů (nastaveno omezovačem). A na jakou rychlost mají tramvaje nastaven omezovač??

    omezovač je myslím u tramvají v Plzni na 60km/h ae jsou tramvajácí jak vy co to je zač že vytlačí s tramvaje i více. Tagže bych omezovačem moc nesouhlasil
  3. Rem
    Uživatel

    avatar
    Věk: 28
    Založeno: 24. 12. 2008 15.38
    Příspěvků: 158
    # 28. 8. 2009 13.38 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.13
    Intouro napsal:
    A na jakou rychlost mají tramvaje nastaven omezovač????


    Mno 70 Km/h T3ky zvládají

    Zajímavosti nejen z MHD
  4. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 28. 8. 2009 14.54 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.13
    Omezovače jsem odstranil, pač při překročení rychlosti o 3 km už to šlo do záchranné brzdy (to by se vám asi nelíbilo)...zkuste si zajezdit s nějakou ostravskou T4D v olomouci a uvidíte co vám to bude dělat...myslím že tam jsou omezovače...


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  5. Matti
    Neregistrovaný
    # 11. 9. 2009 21.29 | Odpovědět Windows XP Opera 9.80
    Bude taky někdy model T1 nebo T2? Ty v Olomouci přece taky byly...
  6. Rem
    Uživatel

    avatar
    Věk: 28
    Založeno: 24. 12. 2008 15.38
    Příspěvků: 158
    # 11. 9. 2009 22.00 | RE: | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.14
    Právě, T1 a T2 BYLY = čas minulý. Olomouc v MSTS se snaží být v čase nynějším = přítomném +/- pár let z5 (viz. linka 5)
    Zas takový oldschool aby se v Olmiku proháněly T1 a T2 asi čekat nemůžeme. Jednak není kde nafotit vozy, případně kdo by je vyrobil a druhak se časem možná dočkáme obměny Olmiku - hlavně nádru.

    Zajímavosti nejen z MHD
  7. meruna
    Uživatel

    avatar
    Věk: 21
    Založeno: 1. 7. 2009 16.42
    Příspěvků: 41
    # 13. 9. 2009 17.59 | Odpovědět Windows XP MSIE 8.0
    Jendo, šlo by udělat, aby se tramvajové semafory přepínaly (stůj-volno), třeba po dvou minutách a ne podle toho jestli je přednimi tram ?
  8. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 13. 9. 2009 19.21 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.14
    meruna napsal:
    Jendo, šlo by udělat, aby se tramvajové semafory přepínaly (stůj-volno),...
    Nešlo.


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  9. meruna
    Neregistrovaný
    # 13. 9. 2009 19.35 | Odpovědět Windows XP MSIE 8.0
    Škoda
  10. 1061-001
    Neregistrovaný
    # 19. 9. 2009 14.41 | Odpovědět Windows NT Firefox 3.0.7
    Hy!

    I've ordered the route (eng version) but I can't send the money to the author because I need his full name, adress, tze name of his bank and it's adress. Please write it to me in mail to tbali1012@gmail.com
  11. Martin Gazdik
    Neregistrovaný
    # 20. 9. 2009 12.11 | Nova kabina Tria | Odpovědět Windows XP MSIE 7.0
    Ahoj ! Chtel bych se zeptat kolik trva zaslani kabiny tria. Formular sem vyplnil a cekam uz den. Dekuji. Martin
  12. mTI
    Uživatel

    Věk: 25
    Založeno: 12. 9. 2009 13.22
    Příspěvků: 2
    # 20. 9. 2009 12.15 | RE: Nova kabina Tria | Odpovědět Windows XP Firefox 3.5.3
    Martin Gazdik napsal:
    Ahoj ! Chtel bych se zeptat kolik trva zaslani kabiny tria. Formular sem vyplnil a cekam uz den. Dekuji. Martin


    me to poslal hneed ale zalezi jak ma autor chut a naladu no ale ta nova kabina je nejlepsi no :)
  13. Martin Gazdik
    Neregistrovaný
    # 20. 9. 2009 12.26 | Nova kabina Tria | Odpovědět Windows XP MSIE 7.0
    mTI a ty bych si mi to nemohl zaslat ? ja se strasne tesim kdyz zapnu uhle hru s novou kabinou...
  14. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 21. 9. 2009 9.16 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.14
    Martin Gazdik napsal:
    Ahoj ! Chtel bych se zeptat kolik trva zaslani kabiny tria. Formular sem vyplnil a cekam uz den. Dekuji. Martin
    Byl jsem mimo PC celý víkend, proto to tak trvalo. Teď už by to mělo být v pohodě :)


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  15. Matti
    Neregistrovaný
    # 11. 10. 2009 10.19 | Zvuky | Odpovědět Windows XP Opera 9.80
    Mohli by se do tratě dodat zvuky - např. přejíždění výhybek..
  16. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 11. 10. 2009 11.20 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.14
    Matti napsal:
    Mohli by se do tratě dodat zvuky - např. přejíždění výhybek..
    Možná časem.


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  17. meruna
    Uživatel

    avatar
    Věk: 21
    Založeno: 1. 7. 2009 16.42
    Příspěvků: 41
    # 16. 10. 2009 16.58 | Odpovědět Windows XP MSIE 8.0
    Chci se zeptat jestli je normální, že když přidjedu před semafor se stůj jsem od něj asi 0,75 m a už mě hra vyhazuje?
  18. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 16. 10. 2009 19.56 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.14
    meruna napsal:
    Chci se zeptat jestli je normální, že když přidjedu před semafor se stůj jsem od něj asi 0,75 m a už mě hra vyhazuje?
    Áno, proto jsem vás všude nabádal "nejezdě těsně k návěstidlu". Je to tak nastavené v MSTS a nelze s tím něco udělat. Mě se to stalo asi 2x za 3 roky co MSTS pařím... mám vyzkoušeno, že v MSTS OL a jeho vozidlech + kabin co jsem dělal, není problém, když jedeš tak, abys z kabiny semafor vždy viděl, když zastavíš. To se mi NIKDY nestalo, že bych projel stůj...


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  19. meruna
    Uživatel

    avatar
    Věk: 21
    Založeno: 1. 7. 2009 16.42
    Příspěvků: 41
    # 17. 10. 2009 15.21 | RE: | Odpovědět Windows XP MSIE 8.0
    No a já ten semafor ještě viděl a vyhodilo mě to a viděl bych ještě chvíli za kterou jsem zastavil.
  20. Kadlec
    Neregistrovaný
    # 19. 11. 2009 19.56 | Dotaz | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.15
    Zdravím chci ze zeptat když stojím na zastávce a chci otevřít dveře mačkám CTRL+9 a nic dveře jsou zavřené MSTS BIN mám nainstalovanej to samé kdyý chci přepnout směr na tabuli tak nic nevíte co stím ?Díky
  21. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 19. 11. 2009 20.58 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.15
    Kadlec napsal:
    Zdravím chci ze zeptat když stojím na zastávce a chci otevřít dveře mačkám CTRL+9 a nic dveře jsou zavřené MSTS BIN mám nainstalovanej to samé kdyý chci přepnout směr na tabuli tak nic nevíte co stím ?Díky
    Zkuste se mrknout na rady a návody
    zde


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  22. meruna
    Uživatel

    avatar
    Věk: 21
    Založeno: 1. 7. 2009 16.42
    Příspěvků: 41
    # 28. 11. 2009 19.44 | Odpovědět Windows XP MSIE 8.0
    Jendo na webu jsem četl (ve vzkazníku), že se něco chystá, chtěl bych se zeptat co a jestli by si něco mohl poodhalit, jsem hrozně napnutej co to bude.

    P.S.: Neber to jako buzeraci jen jsem zvědavej
  23. meruna
    Uživatel

    avatar
    Věk: 21
    Založeno: 1. 7. 2009 16.42
    Příspěvků: 41
    # 2. 12. 2009 20.47 | Odpovědět Windows XP MSIE 8.0
    Na kolik procent by měl tak člověk zrychlovat a brzdit ( u všech modelů)? Furt si s tím lámu hlavu tak mi prosím poraďte.
  24. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 3. 12. 2009 10.21 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.15
    meruna napsal:
    Jendo na webu jsem četl (ve vzkazníku), že se něco chystá, chtěl bych se zeptat co a jestli by si něco mohl poodhalit, jsem hrozně napnutej co to bude.

    Já o ničem zatím nevím, chystám jen aktivitu do Anglické verze jako "vánoční dárek"
    meruna napsal:
    Na kolik procent by měl tak člověk zrychlovat a brzdit ( u všech modelů)? Furt si s tím lámu hlavu tak mi prosím poraďte.

    U odporovek: rozjezd 8%, brzdeni staci zacit tak na jeden tuk na A tedy kolem 17% ne hned 100%
    Trio, Vario, Astra - rozjezd postupne (ja natukam tak 20% a pak snizuju), bzdeni je zde lepsi jak u T3, takze stací opět jen (ťuknout na A, chce to cit).
    T3 R.P - podobné jak u Varia, akorát se hůře brzdí.
    Chce to jen cvik, teď už nemám problém zastavit tam, kde potřebuju nebo dodržet rychlosti.


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  25. meruna
    Neregistrovaný
    # 3. 12. 2009 20.36 | Odpovědět Windows XP MSIE 8.0
    mstsolomouc napsal:
    U odporovek: rozjezd 8%


    Není to trochu málo, vždyť je to hrozně pomalé.
  26. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 3. 12. 2009 20.56 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.15
    meruna napsal:
    Není to trochu málo, vždyť je to hrozně pomalé.
    Jo je, tak našlápni na 22%... dá se to odpozorovat z provozu v reálu jak "šlapou"...


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  27. meruna
    Neregistrovaný
    # 3. 12. 2009 21.10 | Odpovědět Windows XP MSIE 8.0
    No v Praze se mi zdá, že je to o hodně jiné (20 - 30 km/h do zatáček atd.) takže to nesedí no.
  28. jarak
    Neregistrovaný
    # 22. 12. 2009 16.34 | registrovaný (ale ted ne) | Odpovědět Windows XP MSIE 6.0
    když je úsekový dělič tak je to povinost
  29. steve.steeeve
    Uživatel

    avatar
    Věk: 19
    Založeno: 17. 12. 2009 13.10
    Příspěvků: 10
    # 25. 12. 2009 10.17 | Pařba | Odpovědět Windows Vista Firefox 3.5.6
    Tož zdravím z cockpitu tramvaje ! ( musím fakt ještě jednou moc pochválit ) Jen mám malinký problém ( už to začíná ) Vždycky když dojedu na konečnou ( zatím jsem to zkoušel jen na Fibichovu ) tak se mi hlásič sekne a začne hlásit všechno co je potom ... ( MSTS OL 01.1/08 (9.8.09))

    Steve
  30. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 25. 12. 2009 11.03 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.16
    steve.steeeve napsal:
    Tož zdravím z cockpitu tramvaje ! ( musím fakt ještě jednou moc pochválit ) Jen mám malinký problém ( už to začíná ) Vždycky když dojedu na konečnou ( zatím jsem to zkoušel jen na Fibichovu ) tak se mi hlásič sekne a začne hlásit všechno co je potom ... ( MSTS OL 01.1/08 (9.8.09))
    špatně mačkáš, nesmíš to "Q" držet, jen ťuk a je to. I na Vistách to mám odzkoušeno. (to je ten rozdíl, bzučák se musí déle podržet ale hlášení jen stisk a pustit). Si to nacvič bez hry, ten program jde spustit přece zvlášť. Pošli mi na mail prosím tu ikonku na hru. Díky.


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  31. T3 R.P 147
    Neregistrovaný
    # 14. 1. 2010 19.00 | Odpovědět Windows XP Firefox 2.0.0.20
    Jendo, nechci byt zlym prorokem, ale nekdo ti kopiruje strany, rekl bych. Mrkni sem : msts-olomouc.webnode.cz
  32. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 14. 1. 2010 20.10 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.5.7
    T3 R.P 147 napsal:
    Jendo, nechci byt zlym prorokem, ale nekdo ti kopiruje strany, rekl bych. Mrkni sem : msts-olomouc.webnode.cz

    [fontsize=140]Díky za info, teď se tam mrkni, trošku jsem mu změnil obrázek (ten měl totiž taky zkopčenej ode mě )[/fontsize]
    Odkaz zde
    PS: nejvíc mě se*e ta adresa - liší se jen pomlčkou


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  33. T3R.P 147
    Neregistrovaný
    # 16. 1. 2010 16.28 | RE: | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.17
    Jo tak se na ne musi, to se povedlo. Ja jsem na to prisel zcela cistou nahodou ze jsem tam nedal tu pomlcku
  34. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 19. 1. 2010 18.48 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.5.7
    T3R.P 147 napsal:
    Jo tak se na ne musi, to se povedlo. Ja jsem na to prisel zcela cistou nahodou ze jsem tam nedal tu pomlcku
    Dnes mi psali z WEBNODE, že stránka je již smazaná. Tak snad už bude zase chvilku pokoj


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  35. T3R.P 147
    Neregistrovaný
    # 22. 1. 2010 20.36 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.17
    Nojo, halt trať se líbí to zas musíš uznat
  36. liborvymola
    Uživatel

    Věk: 19
    Založeno: 23. 12. 2008 15.05
    Příspěvků: 24
    # 15. 2. 2010 20.37 | Dotaz,prosba | Odpovědět Windows XP MSIE 8.0
    Dobrý večer,
    mám (jako vždy) takový malý problém.
    Zapnu MSTS zvolím trať OL jedu jedu dám nakonci ESC,konec úkolu a pak černo počítač hrčí vrčí a pak mě pošle (jako vždy) K Bilovi.Osobně si myslím že problém je mezi mnou a PC,ale třeba někdo z vás zkušenějších mi poradí a řekne jak na to.

    Předem Dík. Libor

    PS:Dělá to i u tramvají Hradec nad Litavou,ale nevím jesti to s tím souvisí.
  37. plzen-msts
    Neregistrovaný
    # 15. 2. 2010 21.10 | Odpovědět Windows 7 MSIE 8.0
    liborvymola napsal:
    .Předem Dík. Libor PS:Dělá to i u tramvají Hradec nad Litavou,ale nevím jesti to s tím souvisí.

    taky záleží na tom jaký máš systém..Jestly máš Bin a nainstaloval si ho správně...
  38. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 15. 2. 2010 22.17 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.5.7
    Ach jo lidi, furt dokola: Olomouc je jedna z nejjednodužších tratí do MSTS na instalaci protože na DVD je VŠE potřebné pro její provoz = mise, vozidla atd. Po hráčích chci jen to, aby měli Bin a překopírovali jednu složku do MSTS. Bin na DVD mít nemůžu pač na něj nemám práva. Zkuset si sehnat nějakou železniční trať a uvidíte co to je sehnat vozidla, fungující aktivitu.... nepočítám samozřejmě tratě na DVD ale ty co jdou stáhnout.


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  39. liborvymola
    Uživatel

    Věk: 19
    Založeno: 23. 12. 2008 15.05
    Příspěvků: 24
    # 16. 2. 2010 21.23 | Odpovědět Windows XP MSIE 8.0
    Dobrý večer,
    bin mám klasický X-track asi 3.2 (nejsem blbej),vše sem nainstaloval a vše mi jelo tak alespoň 1 rok, ale až teď mi to začalo dělat.Další tratě taky mám,ale to nesouvisí.Jen sem chtěl poradit k otázce a ne k instalování.

    Libor
  40. plzen-msts
    Neregistrovaný
    # 16. 2. 2010 21.32 | Odpovědět Windows 7 MSIE 8.0
    liborvymola napsal:
    Dobrý večer,bin mám klasický X-track asi 3.2 (nejsem blbej),vše sem nainstaloval a vše mi jelo tak alespoň 1 rok, ale až teď mi to začalo dělat.Další tratě taky mám,ale to nesouvisí.Jen sem chtěl poradit k otázce a ne k instalování.Libor

    Libore já se tě ptal co máš za systém. V msts sem nějaký pátek a tak vím že visty dělaly to co popisuješ. Ukončení sem prováděl ctrl+alt+delete. Jetly někdo instaloval nějaké nové (aktualizace) do windowsu to může být také ono. Zaleží jaké.Přinejhorším skus stránky s MSTS forum kde máš taky hodně odpovedí.

První | Předchozí | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 | Další

Fórum o tramvajové trati MSTS MHD OLOMOUC -> 7. O trati - dotazy, pochvaly, návrhy na aktivity atp. - psát mohou i neregistrovaní -> Dotazy k trati


Tagy:


Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo sto třicet devět:
*1**2**3**4**5**6**7**8**9**10**11**12**13**14**15**16**17**18**19**20**21**22*

Přihlášení: Login Heslo