Fórum o tramvajové trati MSTS MHD OLOMOUC -

**********Svůj dotaz zařaďte prosím do nějakého již vytvořeného tématu, nová témata a nepodepsané příspěvky budou kvůli přehlednosti smazána!**********

Fórum o tramvajové trati MSTS MHD OLOMOUC -> 2. Instalace tratě + MSTS BIN + problémy s tratí a programy -> Instalace tratě

1, 2 | Další

  1. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 10. 12. 2008 21.18 | Instalace tratě | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.4
    Zde řešme případné problémy s instalací tratě do MSTS. Nejdříve zkuste vše podle přiloženého návodu.
    Problémy s instalací Hry do PC se řeší ZDE


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  2. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 13. 12. 2008 17.39 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.4
    Tak už mám zprávy od několika nových majitelů DVD s MSTS MHD OLOMOUC, kteří si jej objednali přes možnost "platba předem - doporučeně", že jim v pořádku dorazila a v pořádku funguje. Jen tak dál přátelé... .


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  3. pingu93
    Uživatel

    Věk: 24
    Založeno: 30. 11. 2008 14.42
    Příspěvků: 64
    # 13. 12. 2008 18.56 | Odpovědět Windows Vista Firefox 3.0.4
    mstsolomouc napsal:
    Tak už mám zprávy od několika nových majitelů DVD s MSTS MHD OLOMOUC, kteří si jej objednali přes možnost "platba předem - doporučeně", že jim v pořádku dorazila a v pořádku funguje. Jen tak dál přátelé... .

    No tak v pondělí budu jistě další spokojený uživatel. Ovšem je škoda, že teď vyšla aktualizace tratě BP, takže to budu muset pořád prohazovat.

    Už se těšííím! :D Vario LF.E je nejkrásnější tramvaj! <3
  4. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 13. 12. 2008 19.29 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.4
    pingu93 napsal:
    Ovšem je škoda, že teď vyšla aktualizace tratě BP, takže to budu muset pořád prohazovat.
    Nebo udělat další instalačku MSTS (klidně bez defaultních tratí) a tam mít jen OL. Jinak stačí prohazovat jen GLOBALY, nic víc se spolu nekouše...



    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  5. pingu93
    Uživatel

    Věk: 24
    Založeno: 30. 11. 2008 14.42
    Příspěvků: 64
    # 13. 12. 2008 21.58 | Odpovědět Windows Vista Firefox 3.0.4
    mstsolomouc napsal:
    Nebo udělat další instalačku MSTS (klidně bez defaultních tratí) a tam mít jen OL. Jinak stačí prohazovat jen GLOBALY, nic víc se spolu nekouše...

    No buď to budu prohazovat a nebo si nainstaluju MSTS na notebook a dám si sem jen Olomouc.

    Už se těšííím! :D Vario LF.E je nejkrásnější tramvaj! <3
  6. Hofo22
    Uživatel

    Věk: 27
    Založeno: 29. 11. 2008 16.14
    Příspěvků: 14
    # 16. 12. 2008 2.40 | Odpovědět Windows XP MSIE 7.0
    Ako zistím či mám MSTS Bin???
  7. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 16. 12. 2008 9.27 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.4
    Hofo22 napsal:
    Ako zistím či mám MSTS Bin???
    Stáhneš si ho z netu
    A pak kontrola dle ukázky v sekci dotazy


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  8. pingu93
    Uživatel

    Věk: 24
    Založeno: 30. 11. 2008 14.42
    Příspěvků: 64
    # 16. 12. 2008 18.12 | Odpovědět Windows Vista Firefox 3.0.4
    No Jendo koukám, že se máš co ohánět. Já jsem v Pondělí přišel domů. Zkopíroval vše, co jsem měl a krásně jsem se projel ve výukové misy. Prostě pohoda!

    Už se těšííím! :D Vario LF.E je nejkrásnější tramvaj! <3
  9. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 16. 12. 2008 21.06 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.4
    pingu93 napsal:
    No Jendo koukám, že se máš co ohánět. Já jsem v Pondělí přišel domů. Zkopíroval vše, co jsem měl a krásně jsem se projel ve výukové misy. Prostě pohoda!
    Díky za ta slova, ani nevíš, jak mě moc potěšila!!! Lukemu to už jde taky, stavil jsem se u něj doma a potvrzuji, že i na vistách to jde krásně nainstalovat - sice nás to trochu potrápilo, ale nakonec dobrý že Luke :)


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  10. lukasek
    Uživatel

    avatar
    Věk: 19
    Založeno: 2. 12. 2008 19.08
    Příspěvků: 35
    # 17. 12. 2008 19.31 | Odpovědět Windows Vista Firefox 3.0.4
    Ta hra už mě dobře funguje!!
  11. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 17. 12. 2008 21.15 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.4
    lukasek napsal:
    Ta hra už mě dobře funguje!!
    No to jsem rád


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  12. Radek H.
    Neregistrovaný
    # 24. 12. 2008 21.25 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.5
    Chci se optat mam nahranou hru a chci tam dat ten bin.Nenatáhne se to celý a pak to nejde a hře hlasí plno chyb 180 apod.
  13. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 24. 12. 2008 22.06 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.5
    Radek H. napsal:
    Chci se optat mam nahranou hru a chci tam dat ten bin.Nenatáhne se to celý a pak to nejde a hře hlasí plno chyb 180 apod.
    Správně, trať bez Binu opravdu nejde. Řiďte se pokyny u instalace Binu, případně si stáhněte oficiální upgrade patch tak jak je to napsané na stránkách Binu. Máte win XP, takže tam by neměl být žádný problém...kdyžtak se mrkněte ZDE. Jako bych to na webu nepsal: Nejdříve si správně nahrajte MSTS Bin a až pak trať objednávejte. Podobný problém jsme řešili už tady


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  14. Michal
    Neregistrovaný
    # 29. 1. 2009 16.01 | Odpovědět Windows Vista MSIE 7.0
    Ahoj, mám takový menší problém s některými aktivitami v msts olomouc, jedná se o to, že po spuštění to píše toto: Train world initiliazation failed, naopak zase některé aktivity jdou v pohodě spustit. Nevíte někdo čím to je, nebo jsem něco naistaloval špatně? Díky moc za každou radu, čau.
  15. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 29. 1. 2009 21.51 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.5
    Michal napsal:
    Ahoj, mám takový menší problém...
    Hru spustíš bez jediné chybové hlášky??? To vypadá na špatně nainstalovaný Bin. Ach jo lidi, copak je to tak těžké? Hru máš v češtině? Jak fungují olomoucké tramvaje? Jdou otevírat dveře? Jaké aktivity "nejdou" spustit??? O jakou verzi tratě jde??? To vše je potřeba uvést, jinak ti nikdo neporadí...
    Edit Admin Jenda:Všiml jsem si v jiném vlákně, že píšeš o problému s instalací Binu, takže je mi důvod tvých problémů jasný. Rada: pozorně si pročti návod na instalaci Binu a pak ji nainstaluj tak, aby vše šlo jak má. Bez update MSTS Bin trať a vozidla NEJDOU!!!


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  16. Kuba18
    Uživatel

    Věk: 26
    Založeno: 10. 7. 2009 13.36
    Příspěvků: 7
    # 13. 7. 2009 10.57 | Odpovědět Windows XP Opera 9.80
    Jak mi nefungovala ta aktivita Noční údržba tratě a někdy venkovní pohled (viz zde ), tak jsem celé MSTS odinstaloval a nainstaloval znova, nejdřív MSTS, pak MSTS Bin, pak tu Olomouc. Když jsem spustil MSTS po instalaci Bin, tak mi MSTS fungovalo, pak jsem nainstaloval tu trať Olomouce a teď když MSTS spustím, tak se mi při spuštění objeví asi tak přes 150 chyb typu "Error reading database file" a název souboru. Zkusil jsem znova celé MSTS odinstalovat a znovu celé nainstalovat včetně MSTS Bin a výsledek stejný i při pokusu nainstalovat MSTS na jiný disk/oddíl...Přitom po obdržení olomoucké tratě a její instalaci mi vše fungovalo bez jediného problému.
  17. kloda
    Moderátor

    Věk: 29
    Založeno: 25. 12. 2008 23.14
    Příspěvků: 35
    # 13. 7. 2009 12.17 | Odpovědět Windows XP MSIE 6.0
    Kuba18 napsal:
    Přitom po obdržení olomoucké tratě a její instalaci mi vše fungovalo bez jediného problému.
    a nezapomněl si tam dát správný Global, co je na dvd?a msts bin se odinstalovava jeho odinstalatorem,na to bacha.pro funkci msts stačí instalovat jen hru,nemusiš tam mít ty defaultní tratě,je ta instalace pak o ohodně rxchlejší.
  18. Kuba18
    Uživatel

    Věk: 26
    Založeno: 10. 7. 2009 13.36
    Příspěvků: 7
    # 13. 7. 2009 12.57 | Odpovědět Windows XP Opera 9.80
    Odinstaloval jsem msts bin jeho odinstalatorem, pak jsem odinstaloval msts, zkontroloval registry, zkontroloval jestli po něm nezbyla nějaká složka, pak jsem nainstaloval msts jen s jednou defaultní tratí, ozkoušel zda msts funguje, fungovalo, tak jsem nainstaloval MSTS Bin 1.8, zkusil zda funguje MSTS, fungovalo, překopíroval jsem ty složky z DVD MSTS MHD Olomouc podle návodu a potvrdil přepsání souborů, počkal až se to překopíruje a spustil jsem MSTS a na začátku po animaci jak se to načítá se vždycky objeví ty chybové hlášky "Error reading train database file".
  19. kloda
    Moderátor

    Věk: 29
    Založeno: 25. 12. 2008 23.14
    Příspěvků: 35
    # 13. 7. 2009 13.30 | Odpovědět Windows XP MSIE 6.0
    jo, tak to teda nevim.jedinou chybu vidím asi tam že máš složky jinde než maji byt.zkontroluj si,jestli máš ve složce train simulator/Routes slozku Olomouc atd. pri instalaci binu se musí nastavit taky přesná cesta=kde máš ted msts naisnatalovany (na jakým disku).pokud to ovšem předtím šlo,tak je chyba někde u tebe v complu asi...PS: zkoušení binu bez msts olomouc je k ničemu, v klasickem msts nejsou žádne soubory,které ho potřebují,proto ti to neřekne nic o tom,jestli máš bin dobře nainstalovanej...no třeba mě někdo doplní....
  20. Intouro
    Uživatel

    Věk: 22
    Založeno: 20. 12. 2008 10.50
    Příspěvků: 60
    # 13. 7. 2009 19.42 | Odpovědět Windows XP MSIE 6.0
    Kuba18 napsal:
    ... blá blá blá ...

    Ono je více možností , kde udělat chybu Zvolil si české prostředí ? Ovšem také nevím , jak se trať chová na binu 1.8 ... Já mám 1.7 , takže nevím ... Zkus se ozvat na ICQ 460-826-891 a nějak to pořešíme Už mám za sebou vícero rad při instalaci Olmiku

    Tramvaje T3 - to pravé tramvajové
  21. Kuba18
    Uživatel

    Věk: 26
    Založeno: 10. 7. 2009 13.36
    Příspěvků: 7
    # 13. 7. 2009 21.27 | Odpovědět Windows XP Opera 9.80
    Tak se mi to podařilo zprovoznit. Místo binu 1.8 jsem nainstaloval bin 1.7 a funguje to. I když teda předtím mi to šlo i s binem 1.8, tak nevim proč teď ne...ale to je jedno hlavně když to funguje
  22. pepacze3
    Neregistrovaný
    # 20. 7. 2009 14.00 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.5.1
    Dal by mi nekdo odkaz (MSTS olomouc) moc vás o to prosííííím
  23. kloda
    Moderátor

    Věk: 29
    Založeno: 25. 12. 2008 23.14
    Příspěvků: 35
    # 20. 7. 2009 17.49 | Odpovědět Windows XP MSIE 6.0
    pepacze3 napsal:
    Dal by mi nekdo odkaz (MSTS olomouc) moc vás o to prosííííí

    Jasně že dal: klikni tady a můžeš mít vše jako my tadyk
  24. Ondra
    Neregistrovaný
    # 28. 8. 2009 15.07 | Odpovědět Windows XP MSIE 6.0
    Jak se dá dát MSTS Olomouc samotný???
  25. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 28. 8. 2009 15.13 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.13
    Ondra napsal:
    Jak se dá dát MSTS Olomouc samotný???
    Tím, že si při instalaci hry MSTS zvolíš, že chceš jen hru bez defaultních tratí...tuším, že se tě to ptá a ty odklikáš ty tratě, které nechtceš...pak máš jen čistou instalaci bez jakékoliv tratě...takže po nakopčení Olomouce tam budeš mít jen Olomouc.


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  26. Matti
    Neregistrovaný
    # 11. 9. 2009 21.32 | Odpovědět Windows XP Opera 9.80
    Má tato trať problém s tratí Praha-Bratislava? Když nainstalujete metro B, tak ta železniční trať nejde...

  27. Neregistrovaný
    # 12. 9. 2009 3.03 | Odpovědět Windows Vista Firefox 3.5.3
    Matti napsal:
    Má tato trať problém s tratí Praha-Bratislava? Když nainstalujete metro B, tak ta železniční trať nejde...

    Už to to proběhlo nejde s trati BP dohromady
    jde s ostravou a tratí 240 ae jinak z ničím víc nejde! a navíc na jednom pev. dísku můžeš mít msts 3x a muzeš to 1)tramavaje (hradec,olomouc,ostrava) a trat 240
    2)trat BP
    3)jina trat co hraju
    postup těžký není nainstaluješ jednou a pak 3 překopíruješ ae do jiných složek nazev msts tram
    msts vlaky
  28. stunik
    Uživatel

    Věk: 47
    Založeno: 24. 10. 2009 8.33
    Příspěvků: 2
    # 25. 10. 2009 18.41 | nezpustím už nic | Odpovědět Windows XP MSIE 6.0
    Tak dlouho jsem zkoušel nainstalovat bin a msts Olomouc až mi nejde zpustit vůbec nic. Píše mě to: Failed to open texture file. Gui/Screens/Load.ace. Průser je, že instalační DVD na MSTS (základní)má bratránek v Praze mám jenom tu Olomouc. Nevítě někdo co s tím?
  29. stunik
    Uživatel

    Věk: 47
    Založeno: 24. 10. 2009 8.33
    Příspěvků: 2
    # 25. 10. 2009 19.03 | RE: nezpustím už nic | Odpovědět Windows XP MSIE 6.0
    Resp. ve složce screens/ složka Load.ace vůbec není ateď ji nemám z čeho zkopírovat. Jestli kvůli tomu budu muset jet do Prahy tak mě fakt jebne.
  30. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 25. 10. 2009 22.33 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.14
    stunik napsal:
    Resp. ve složce screens/ složka Load.ace vůbec není ateď ji nemám z čeho zkopírovat. Jestli kvůli tomu budu muset jet do Prahy tak mě fakt jebne.
    Soubor jsem poslal na mail.
    PS: tento problem nesouvisí s MSTS Olomouc, jen pro pořádek :)


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  31. HonzikDPMB
    Uživatel

    avatar
    Věk: 20
    Založeno: 27. 10. 2009 20.18
    Příspěvků: 5
    # 5. 11. 2009 20.52 | Odpovědět Windows Vista Firefox 3.5.4
    560-ahoj Jendo mám malý problém všechno jsem zkopíroval a nainstaloval podle tvého videa a nikde se mi trať neobjevila.
  32. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 5. 11. 2009 22.23 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.0.15
    HonzikDPMB napsal:
    560-ahoj Jendo mám malý problém všechno jsem zkopíroval a nainstaloval podle tvého videa a nikde se mi trať neobjevila.
    V tom případě si vše neudělal podle návodu... podívej se do složky na tvém PC: :\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\ROUTES zda tam máš složku s názvem OLOMOUC a zda má 8 028 souborů, pokud jich máš míň, proveď nakopírování z DVD znovu. Je to jednoduchý, zvládne to každý


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  33. HonzikDPMB
    Uživatel

    avatar
    Věk: 20
    Založeno: 27. 10. 2009 20.18
    Příspěvků: 5
    # 18. 1. 2010 19.24 | Odpovědět Windows Vista Firefox 3.5.7
    Všecko jsem udělal a měl jsem tam 8028 souborů ,ale hra nikde.
  34. kubat
    Uživatel

    avatar
    Věk: 21
    Založeno: 30. 12. 2008 17.02
    Příspěvků: 12
    # 18. 1. 2010 21.18 | Odpovědět Windows XP Safari
    a spustil si tu hru ? a dal si myslím to třetí tlačítko a tam by mělo být OLOMOUC na to klikneš a vybereš aktivitu a je to pokud tam však to OLOMOUC není tak si to udělal špatně doporučuji odinstalovat MSTS nainstalovat BIN nejnovější a pak tam jen překopírovat tu trať s DVDčka ale kopiruj jen to Program files a do program files !! až to bude mělo by to jít :)
    P.S doufám že se ti to povede mně se to povedlo hned na první krát

    Mám google chrome :)
  35. tomino
    Neregistrovaný
    # 21. 1. 2010 22.52 | vylepšení grafiky | Odpovědět Windows XP Firefox 3.5.7
    Ahoj, právě mi přišlo DVD a když jsem dnes instaloval hru narazil jsem na malý problém. U vylepšení grafiky se v Read me píše, že mám ve vlastnostech ikonky přepsat CÍL na ...\train.exe"/anisotropic. Již jsem tak učinil a mě to napsalo, že zadaný cíl je neplatný. Potom jsem tam nechal původní text ...launcher.exe" -rungame k tomu jsem připsal \train.exe"/anisotropic. Zapnul jsem hru. ale žádné změny na grafice jsem nepocítil. Nevíte někdo co mám dělat? Předem díky za odpověď.
  36. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 21. 1. 2010 23.20 | Odpovědět Windows XP Firefox 3.5.7
    tomino napsal:
    Ahoj, právě mi přišlo DVD a když jsem dnes instaloval hru narazil jsem na malý problém. U vylepšení grafiky se v Read me píše, že mám ve vlastnostech ikonky přepsat CÍL na ...\train.exe"/anisotropic. Již jsem tak učinil a mě to napsalo, že zadaný cíl je neplatný. Potom jsem tam nechal původní text ...launcher.exe" -rungame k tomu jsem připsal \train.exe"/anisotropic. Zapnul jsem hru. ale žádné změny na grafice jsem nepocítil. Nevíte někdo co mám dělat? Předem díky za odpověď.

    Má to být, tak jak je to v návodu, tedy train.exe" /anisotropic za těma uvozovkama musí být mezera, pak to půjde. Rozdíl je vidět pouze u PC s horší grafikou - tedy pokud máš nějakou new grafiku, tak rozdíl nečekej, víc z MSTS fakt nedostaneš Já u sdílené grafiky na NTB vidím rozdíl hlavně v zobrazování dlážděných ulic (když jedu tak jsou krásně vidět, bez anisotropic se tak jakoby třepou) atd. Taky si nezapomeň nastavit rozlišení podle svého monitoru, to taky udělá hodně...


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  37. tomino
    Neregistrovaný
    # 22. 1. 2010 14.55 | RE: | Odpovědět Windows XP Firefox 3.5.7
    No jo, ta mezera za těma uvozovkama byla tem problém . Mě šlo o ty dlážděný ulice a ty už jsou v pořádku. Děkuju ti moc za radu a jinak hra se mi moc líbí.
  38. Jirka
    Neregistrovaný
    # 8. 4. 2010 20.35 | Problém při spouštění | Odpovědět Windows XP Firefox 3.6.3
    Ahoj, mám problém při spuštění. Objeví se tabulka kde se píše: Chyba při čtení vozidla, Soubor: Trains\Trainset\Tram_03T\DPMO_204_A_1F.eng ..mohl by mi někdo poradit ??Předem díky za odpověď.
  39. radek
    Neregistrovaný
    # 9. 4. 2010 10.02 | Odpovědět Windows XP MSIE 8.0
    Jirka napsal:
    Ahoj, mám problém při spuštění. Objeví se tabulka kde se píše: Chyba při čtení vozidla, Soubor: Trains\Trainset\Tram_03T\DPMO_204_A_1F.eng ..mohl by mi někdo poradit ??Předem díky za odpověď.

    asi se ti ta, z DVD všecko nezkopírovalo, zkus to znovu a bude to určitě OK,mě to všecko funguje bezvadně
  40. Vojtik
    Uživatel

    Věk: 24
    Založeno: 7. 3. 2010 21.09
    Příspěvků: 2
    # 10. 4. 2010 9.37 | Instalace tratě | Odpovědět Windows XP Firefox 3.6.3
    Jestliže vyhazuje simulátor při spouštění chybu "chyba při čtení vozidla, řádek 123", tak to znamená špatně instalovaný BIN.

    Vlez do složky, kde máš MSTS a najdi položku "Unistall MSTS patch "verze"". Na tu klikni a postupuj dle pokynů. Pak jdi na stránky s BINem, stáhni si nějakou tu novjěší verzi (já používám už dlouho 1.8.0521), instaluj a pojede to.

    Jestliže ve složce s MSTS žádný MSTS Patch není, tak není instalovaný V tom případě si ze stránek s BINem stáhni MSTS Patch (žlutý rámeček), instaluj, poté stáhni BIN a instaluj. Pak simulátor prostě musí jet

1, 2 | Další

Fórum o tramvajové trati MSTS MHD OLOMOUC -> 2. Instalace tratě + MSTS BIN + problémy s tratí a programy -> Instalace tratě


Tagy:


Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo třista osmdesát čtyři:
*1**2**3**4**5**6**7**8**9**10**11**12**13**14**15**16**17**18**19**20**21**22*

Přihlášení: Login Heslo