Fórum o tramvajové trati MSTS MHD OLOMOUC -

**********Svůj dotaz zařaďte prosím do nějakého již vytvořeného tématu, nová témata a nepodepsané příspěvky budou kvůli přehlednosti smazána!**********

Fórum o tramvajové trati MSTS MHD OLOMOUC -> 4. Aktivity k trati MSTS MHD OLOMOUC2 - vaše postřehy -> Tvoříme nové aktivity

1, 2 | Další

  1. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 20. 12. 2011 20.02 | Tvoříme nové aktivity | Odpovědět Windows 7 Firefox 8.0
    Tvoříme nové aktivity - zde diskuze o tvorbě aktivit.


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  2. ladin
    Neregistrovaný
    # 23. 12. 2011 20.58 | tvorba aktivity | Odpovědět Windows XP Chrome 16.0.912.63
    no a jak se nastavují semafory nebo jsou nastaveny automaticky
  3. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 23. 12. 2011 21.18 | Odpovědět Windows 7 Firefox 8.0
    Zde popíšu, jak tvořím já aktivitu:
    *Nejdříve si vymyslím, jak se bude aktivita jmenovat, pak si vyberu vozidlo a podle něj pak kurz na dané lince.

    *Pak v editoru vytvořím trasu mého kurzu a nastavím přesný jízdní řád. Jízdní řád tvořím podle idos.cz, kde je vše dobře a přehledně.

    *Pak aktivitu uložím a celou projedu bez okolního provozu.

    *Ke každé aktivitě mám udělaný "pracovní list", kde mám vytisknutý jízdní řád hráče, pak seznam kurzů (všech co jezdí na mé lince + okolní, co potkám). Dále mám vytisknutou tabulku, kde mám kolonky pro okolní provoz - viz ukázka zde.

    *Pak si opět vezmu na pomůcku idos.cz a podle mého jízdního řádu zjišťuji okolní provoz. Takže například když jedu v pracovní den ve 21:00 z Prioru vím, že 21:07 budu na Hlavním nádraží, takže mě zajímá provoz v úseku Hlavní nádraží-Koruna od 21:00 do 21:10.

    *Postupně zadávám okolní provoz, přičemž si vždy podle služebních jízdních řádů zjišťuji, jaký kurz daný spoj jede (kvůli nasazení vozidel).

    *Po nastavení okolního provozu provedu celkový test, přičemž si zapisuji vhodné časy na nastavení návěstidel (semaforů) pro tramvaje. To znamená, že záleží na okolním času, kdy je většina křižovatek v provozu do 19 hodin, křižovatka Pražská až do 22:00 a Brněnská nepřetržitě. Časy si zapisuji hlavně proto, aby mi do protisměru vyšla i okolní doprava (aby neprojela, když mám já stůj). Semafory nastavuju jako okolní provoz, mám pro ně vytvořeny soubory typu JN_S_PRA-UKO = semafor Pražská směr Neředín atd. Semafory nastavuju vždy tak, aby byla červená ještě dříve, než daným místem má projet hráč.

    *Pokud je nějaká chyba v testování - například mi hra zatuhne a podobně, provádím řešení problému a dále znovu testuju.

    *Dále aktivitu doladím s různými upozorněními a hlášením apod.


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  4. ladin.15
    Uživatel

    Věk: 25
    Založeno: 23. 12. 2011 21.03
    Příspěvků: 6
    # 23. 12. 2011 21.19 | Odpovědět Windows XP Chrome 16.0.912.63
    a proč ne celou jízdu jen kde se mohou potkat
  5. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 23. 12. 2011 22.00 | Odpovědět Windows 7 Firefox 8.0
    ladin.15 napsal:
    a proč ne celou jízdu jen kde se mohou potkat

    Klidně si zadej okolní provoz po celé trase, pokud si děláš aktivitu jen pro sebe, ale pak mi nepiš, že ti hra zatuhne nebo že jezdí jinak než chceš... mohl by sis taky přečíst "pravidla pro tvorbu aktivit" zde na foru, tam je taky hodně vysvětleno.


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  6. ladin.15
    Uživatel

    Věk: 25
    Založeno: 23. 12. 2011 21.03
    Příspěvků: 6
    # 24. 12. 2011 0.02 | RE: | Odpovědět Windows XP Chrome 16.0.912.63
    dík a eště jeden dotaz nastavil jsem si pro zrychlování času a když si to zpustím a zmáčku CTRL+T tak mě to nejde zrychlit co stím
  7. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 24. 12. 2011 2.21 | Odpovědět Windows 7 Firefox 8.0
    ladin.15 napsal:
    dík a eště jeden dotaz nastavil jsem si pro zrychlování času a když si to zpustím a zmáčku CTRL+T tak mě to nejde zrychlit co stím
    Přečti si READ ME MSTS MHD OLOMOUC2.pdf co je na DVD, tam je vysvětleno, jak to nastavit


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  8. ladin.15
    Uživatel

    Věk: 25
    Založeno: 23. 12. 2011 21.03
    Příspěvků: 6
    # 28. 12. 2011 23.28 | aktivita | Odpovědět Windows XP Chrome 16.0.912.63
    Chu dělat aktivitu 4:28 až do 19:00 a chcu se zeptat jestli je nějaká tramvaj která má v BUSE Pavlovička, Nová ulice a Náměstí Hrdinů potřeboval bych to abych mohl pak jet jen k náměstí hrdinů a jet od tam do vozovny
  9. ladin.15
    Uživatel

    Věk: 25
    Založeno: 23. 12. 2011 21.03
    Příspěvků: 6
    # 29. 12. 2011 22.37 | aktivita | Odpovědět Windows XP Chrome 16.0.912.63
    mám problem s aktivitou mohu ti to poslat aby ses mě na to kouknout děkuji předem
  10. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 31. 12. 2011 0.04 | Odpovědět Windows 7 Firefox 8.0
    ladin.15 napsal:
    mám problem s aktivitou mohu ti to poslat aby ses mě na to kouknout děkuji předem

    Omlouvám se, ale já si teď užil s moji 9 hodinovou aktivitou a teď mi začíná na VŠ zkouškové období, takže nemám bohužel čas testovat 15 hodin aktivitu. Zatím zkoušej sám a řiď se návody. Předem tě upozorňuju, že to budeš tvořit nejmíň měsíc...


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  11. ladin.15
    Uživatel

    Věk: 25
    Založeno: 23. 12. 2011 21.03
    Příspěvků: 6
    # 4. 1. 2012 10.11 | ;) | Odpovědět Windows XP Chrome 16.0.912.63
    Když jsem dal událost ukončení aktivity a chcu ted projet celou aktvivtu tak skončím na první zastávce co stím
  12. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 4. 1. 2012 20.04 | Odpovědět Windows 7 Firefox 9.0.1
    ladin.15 napsal:
    Když jsem dal událost ukončení aktivity a chcu ted projet celou aktvivtu tak skončím na první zastávce co stím

    Logicky... musíš tu událost dát na poslední zastávku nebo na určené místo a ne na první zastávku!


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  13. jakub dpmo
    Neregistrovaný
    # 4. 1. 2012 20.34 | Odpovědět Windows XP Firefox 6.0.2
    Mám už začlou aktivitu s astrou 7 jen pro začátek z neředína na fibichovu a zpět v zimě.začátek Neř:14:09,u ko:14:10.atd mám to připravené:fibich.14:29 a odjezd z fibich:14:34 a v neř:14:54 všechny zastávky z idosu.Jdu to zkusit.
  14. jakub dpmo
    Neregistrovaný
    # 4. 1. 2012 20.38 | Odpovědět Windows XP Firefox 6.0.2
    trochu mně števe jen se v editoru aktivit přiblížím a projdu po mapě už to zatuhne a konec příště budu opatrnej
  15. jakub dpmo
    Neregistrovaný
    # 4. 1. 2012 20.56 | Odpovědět Windows XP Firefox 6.0.2
    no já na to nemám netvy fakt ted na to kašlu už mám vše kromně poč.provozu a najednou to spadne hele jendo možná příště je to docela lehoučky ale já na to nemám nervy abych to musel dělat znova. :( :(
  16. jakub dpmo
    Neregistrovaný
    # 4. 1. 2012 21.05 | Odpovědět Windows XP Firefox 6.0.2
    Jo ještě neco na počítači nejsem moc často ale jsem velkým Fanatikem tramvajové dopravy tak že jsem rád když si můžu zahrád msts ol.Takže se omlouvám že tak raplím ale nemám na to 2 dny.A ješ o výkendu nemohu mám běh+kolo (mapei cyklo kaňkovský) já jsem J.klev.....
  17. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 4. 1. 2012 21.20 | Odpovědět Windows 7 Firefox 9.0.1
    jakub dpmo napsal:
    Jo ještě neco na počítači nejsem moc často ale jsem velkým Fanatikem tramvajové dopravy tak že jsem rád když si můžu zahrád msts ol.Takže se omlouvám že tak raplím ale nemám na to 2 dny.A ješ o výkendu nemohu mám běh+kolo (mapei cyklo kaňkovský) já jsem J.klev.....
    Já na to taky nemám každej den, ale jen když si najdu chvilku. Taky mám mnoho jiných činností. A editor je hlavně o trpělivosti, si vem, jak často mi editor spadl u té 9 hodinové aktivity....


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  18. jakub dpmo
    Neregistrovaný
    # 4. 1. 2012 21.54 | Odpovědět Windows XP Firefox 6.0.2
    zaárověn tě lituju a zároven ti děkuju za vše.
  19. Tomko00
    Neregistrovaný
    # 19. 1. 2012 15.33 | Odpovědět Windows XP Chrome 16.0.912.75
    Myslíte že by bola dobrá aktivita s Váriom, linka 4, začiatok o 4:15, výjazd na linku. Husté sneženie, koniec aktivity by bol cca o 6:25. Čo vy na to?
  20. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 19. 1. 2012 22.11 | Odpovědět Windows 7 Firefox 9.0.1
    Tomko00 napsal:
    Myslíte že by bola dobrá aktivita s Váriom, linka 4, začiatok o 4:15, výjazd na linku. Husté sneženie, koniec aktivity by bol cca o 6:25. Čo vy na to?

    Linku 4 se začátkem 4:17 už máme - výjezd na linku. Mám v plánu jiné aktivity, ale to až bude čas.


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  21. Tomko00
    Neregistrovaný
    # 20. 1. 2012 19.43 | Odpovědět Windows 7 Firefox 9.0.1
    Už čoskoro si budete môcť zajazdiť aktivitu "Ranná linka 1 s Triom". Pôjde sa v nedeľu, jeseň, dážď. Keďže ste neskoro prišli do práce, tak budete mať 1 minútu na presun z Vozovne na Náměstí Hrdinú. A aby toho nebolo málo, pred vami pôjde ešte T3-ka, ktorá je ako kurz 2, smer Nová Ulica, a vy kvôli neskorému príchodu pôjdete za ńou, smer Fibichova. Od Fibichovej Vás bude čakať oprava "návěstidla", takže budete musieť žiadať o povolenie. Ďalej budete pokračovať pokojne až na Novú Ulicu. Aktivita má len 35 minút, ale pri tej smole, ktorá vás bude sprevádzať po celej aktivite, som sa ani neodvážil ju urobiť dlhšiu. :D
    Stretnutie na Fibichovej:
  22. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 20. 1. 2012 19.54 | Odpovědět Windows 7 Firefox 9.0.1
    [cite=Tomko00]Už čoskoro si budete môcť zajazdiť aktivitu "Ranná linka 1 s Triom". Pôjde sa v nedeľu, jeseň,...
    [/cite]
    Jaké máš označení souborů k aktivitě? Ptám se, protože jsi mi nedal vědět, abych tě zapsal do seznamu.


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  23. Tomko00
    Neregistrovaný
    # 20. 1. 2012 20.44 | Odpovědět Windows XP Chrome 16.0.912.75
    Ako označenie? Keď myslíš napr. JN, prezývku, tak T00. ;)
  24. MNedoma
    Neregistrovaný
    # 20. 1. 2012 21.36 | Odpovědět Windows 7 Firefox 9.0.1
    Ahoj, také zkouším "něco" vytvořit, ale mám 2 otázky.
    Jak udělat aby se tramvaj na začátku jízdy nevyřítíla, ale aby byla zabržděná a jak se nastavují semafory. Děkuji
  25. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 20. 1. 2012 22.26 | Odpovědět Windows 7 Firefox 9.0.1
    [cite=MNedoma]Ahoj, také zkouším "něco" vytvořit, ale mám 2 otázky.
    Jak udělat aby se tramvaj na začátku jízdy nevyřítíla, ale aby byla zabržděná a jak se nastavují semafory. Děkuji [/cite]
    Semafory jsou vysvětleny zde na fóru (dokonce v tomto vláknu!!) jinak v návodech zde na fóru. První část dotazu s "vyřícením" nechápu... Máte používat consisty (= definice vozových souprav) již vytvořené a tam je všude rychlost nula. O jaký se jedná vůz??


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  26. Tomko00
    Neregistrovaný
    # 21. 1. 2012 9.58 | Odpovědět Linux Safari 533.1
    Keď vyberáš trať, nastav počiatočnú rýchlosť 0km/h.
  27. MNedoma
    Neregistrovaný
    # 21. 1. 2012 11.23 | Odpovědět Windows 7 Firefox 9.0.1
    Ajóó, děkuju
  28. Tomko00
    Neregistrovaný
    # 21. 1. 2012 17.13 | Odpovědět Windows XP Chrome 16.0.912.75
    [cite=mstsolomouc]
    Jaké máš označení souborů k aktivitě? Ptám se, protože jsi mi nedal vědět, abych tě zapsal do seznamu.[/cite]
    Posielam aktivitu na kontrolu.
  29. tramvajpraha877
    Uživatel

    Věk: 47
    Založeno: 21. 1. 2012 16.55
    Příspěvků: 2
    # 21. 1. 2012 17.14 | Odpovědět Windows XP Firefox 8.0
    Mám problém. Vždy když chci nastavit trasu v editoru nastavim vyhybky ale když to chci uložit tak mi to napíše, že nemám počáteční bod i když ho tam mám jen ho nemám napsaný v řádku. Když ho tam napíšu tak to stejně nejde. Nevím co dělám špatně.
  30. Tomko00
    Neregistrovaný
    # 21. 1. 2012 17.43 | Odpovědět Windows XP Chrome 16.0.912.75
    To nestačí len napísať, kde máš začať. Musíš aj na mape trate kliknúť pravým na miesto, kde máš začať, a tam klikni na "Umístit počátečný bod".
  31. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 21. 1. 2012 22.54 | Odpovědět Windows 7 Firefox 9.0.1
    Tomko00 napsal:
    Posielam aktivitu na kontrolu.

    Byla ve špatném formátu. Aktivitu posílejte vždy ve formátu .apk - viz návod tady.
    A držte se prosím zásad, co mám vypsané na uvedeném odkazu. Pokud si aktivity tvoříte pro sebe, je to vaše věc, ale pokud ji chcete vydat, tak jen s mým vědomím a po splnění pravidel, co jsem určil. Děkuji za respektování.


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  32. tramvajpraha877
    Uživatel

    Věk: 47
    Založeno: 21. 1. 2012 16.55
    Příspěvků: 2
    # 22. 1. 2012 11.45 | Odpovědět Windows XP Firefox 8.0
    To mám ale za názvem trasy se mi po uložení objeví nefunkcni trasa.
  33. Tomko00
    Neregistrovaný
    # 22. 1. 2012 12.06 | Odpovědět Windows XP Chrome 16.0.912.75
    Aj mne to robí...ale len vtedy, keď má aktivita končiť vo vozovni. Neviem prečo...
    Inak, nemáte niekto návod ako si vyrobiť nové BUSE? Pretože robím novú aktivitu, a električka T3 147 s ktorou sa ide, nemá nápis Manipulačná jazda. Vedel by mi niekto pomôct?
  34. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 22. 1. 2012 12.35 | Odpovědět Windows 7 Firefox 9.0.1
    [cite=Tomko00]Aj mne to robí...ale len vtedy, keď má aktivita končiť vo vozovni. Neviem prečo...
    Inak, nemáte niekto návod ako si vyrobiť nové BUSE? Pretože robím novú aktivitu, a električka T3 147 s ktorou sa ide, nemá nápis Manipulačná jazda. Vedel by mi niekto pomôct? [/cite]
    Manipulační jízdu mají všechny tramvaje T3, kromě jednoho přejezdu na lince 6. Takže netřeba nic předělávat. Vytvoření nového BUSE je moc složité (dělá se to přes 4 programy), stačí jedna malá chyba a MSTS nejde vůbec spustit. Takže návody na toto dávat nebudu, protože pak nehodlám řešit problémy že něco nejde. Budete se muset spokojit s tím co je nastaveno nebo mi případně napsat a já to časem vytvořím.


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  35. Tomko00
    Neregistrovaný
    # 22. 1. 2012 15.08 | Odpovědět Windows XP Chrome 16.0.912.75
    Práve to, prejazd z linky 6 na 4. Vedel by si mi tam prosím namiesto 4 Nová Ulice dať Manipulační jízda? Pretože okrem dopravy na tom visí celá aktivita.
  36. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 22. 1. 2012 15.39 | Odpovědět Windows 7 Firefox 9.0.1
    Tomko00 napsal:
    Práve to, prejazd z linky 6 na 4. Vedel by si mi tam prosím namiesto 4 Nová Ulice dať Manipulační jízda? Pretože okrem dopravy na tom visí celá aktivita.

    Použij jinou tramvaj, na takové předělávky budu mít čas až v půlce února.


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  37. Tomko00
    Neregistrovaný
    # 22. 1. 2012 17.57 | Odpovědět Windows XP Chrome 16.0.912.75
    Rovno môžem robiť inú aktivitu.. Lebo tam sa jazdí na linke 4 a 6. Nevadí..
  38. mstsolomouc
    Administrátor

    avatar
    Věk: 31
    Založeno: 5. 11. 2007 23.52
    Příspěvků: 752
    # 23. 1. 2012 20.21 | Odpovědět Windows 7 Firefox 9.0.1
    Poslední dobou se mezi vámi nějak rozmohlo tvoření aktivit. To je sice pěkné, ale málokdo respektujete pravidla uvedena zde. U některých z vás jsem v aktivitách zjistil i zásah do mých již existujících tras a definic okolního provozu!!! Toto se nesmí nikdy stát, protože tím zasahujete do již vytvořených aktivit a MSTS pak funguje chybně. Někteří používáte vozidla ze staré verze tratě - to se také nesmí stát protože taková aktivita by nefungovala majitelům pouze nové verze. Jste nepozorní a nečtete návody, to mi vadí nejvíce. Protože pak nelze žádnou aktivitu vydat. Tvoření aktivit je těžké a já dovolím vydat pouze takovou, co je založena na reálných podkladech a nekoliduje s žádnou jinou aktivitou. Dodržujte také prosím nastavení semaforů - když jedete v neděli ráno je blbost mít všude nastavenou červenou protože to tak v reálu prostě není - viz návod.


    Admin Jenda MSTS.
    Nepodepsané příspěvky budou smazány!
  39. Matess
    Neregistrovaný
    # 27. 1. 2012 15.12 | Tomko00: Aktivita Ranná linka 1 s Triom | Odpovědět Windows XP Chrome 16.0.912.77
    Hele, fakt mě to ohromilo. A když Jenda říká, že ti to asi neschválí .. :( Neposlal by jsi mi ji ? Myslím si, že by to mohla být dobrá aktivita !!
  40. pepa
    Uživatel

    Věk: 16
    Založeno: 9. 1. 2013 18.05
    Příspěvků: 27
    # 6. 5. 2013 18.32 | Odpovědět Windows 7 Chrome 26.0.1410.64
    Jendo chtěl bych taky něco tvořit (mise), ale teď nevím jak to vyčíst z idosu ve středu je v idosu napsáno, že 6 nejezdí, ale ve služebních řádech nic takového zapsané není tak teď nevím jak mám nasazovat do okolního provozu tramvaje, protože jízdní řády středy a ostatních pracovních dnů se liší.
    Rád bych totiž vytvořil aktivitu s jedničkou dopoledne, asi 10:00-11:00.

1, 2 | Další

Fórum o tramvajové trati MSTS MHD OLOMOUC -> 4. Aktivity k trati MSTS MHD OLOMOUC2 - vaše postřehy -> Tvoříme nové aktivity


Tagy:


Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo sedmset šedesát devět:
*1**2**3**4**5**6**7**8**9**10**11**12**13**14**15**16**17**18**19**20**21**22*

Přihlášení: Login Heslo